6a00d8341c913e53ef00e54fa752308834-800wi-scaled1000

recepte: Sarkano lēcu zupa

Nebaidos apgalvot, ka merdžimeka zupa (lēcas latviski, šķiet) ir viena no vispopulārākajām turku zupām. To visbiežāk ēdu ārpus mājas. Nu bieži ēdīšu arī mājās, savā izpildījumā pēc kolēģes receptes :)

Lēcas mums te ir zaļas un sarkanas, šoreiz taisīju no sarkanajām, jo blenderis vēl nebija iegādāts un šķita, ka sarkanās būs vieglāk caur sietu izdzīt.

Daa63b5b-c5de-44b7-9704-0bdd6bcb8abd-444x333

foto (c) http://yemekgunlugum.blogs.com

KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI (Sarkano lēcu zupa)

5 glāzes ūdens
1 glāze sarkano lēcu
1 sasmalcināts sīpols
1 sīki sagriezts neliels kartupelis (es sarīvēju)
1 neliels burkāns (arī to sarīvēju)
1 tējkarote tomātu pastas (tās vietā pieliku vienu nelielu sarīvētu svaigu tomātu)
sāls, pipari
kubiciņš gaļas buljona (nav obligāts)

Visu kopā 20-30 minūtes vārīju uz vidējas uguns. Ja būtu uz to brīdi bijis blenderis, tad visu sablenderētu, Tā kā tas nebija, darīju vecmodīgā stilā – lēju visu caur sietu (to pašu, caur kuru miltus sijā), ar koka karoti izberzu cauri masu, un sanāca gluži smuki kā sablenderēts :)

Pēc servēšanas iespiež citrona sulu un ēd ar svaigi cepto baltmaizi :)

Labu apetīti!

 

Posted by:

Inuta
No Stambulas līdz Antālijai. Kur tobrīd esmu, par to rakstu.

Reklāmas pauze

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Related articles

Back to Top