kabaču zupa

recepte: Cukini krēmzupa

Man ļoti garšo cukini, tāpēc jau kādu laiku biju nodomājusi iemācīties pagatavot to gardo cukini zupu, kāda mums ir netālu no ofisa mazajā ēstuvītē.

KREMALI KABAK ÇORBASI (Cukini krēmzupa)

  • 2 vidēji vai 3 mazi cukini
  • 1 kartupelis
  • 1 sīpols
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 5 glāzes ūdens
  • 250mg saldā krējuma
  • pāris ēdamkarotes eļļas
  • sāls

Kartupeli un cukini nomizo un sarīvē. Sagriež sīpolu. Sagriezto sīpolu katliņā, kurā var blenderēt vēlāk bez bēdas, apcep eļļā (es izmantoju olīveļļu, bet derēs arī sviests, gan jau). Pievieno sarīvētos cukini, kartupeli, apmaisa. Pievieno ūdeni. Kad dārzeņi gatavi, masu turpat katlā kārtīgi sablenderē, lai nekas nepaliek gabaliņos.

Citā katliņā tikmēr 2 ēdamkarotēs eļļās apcep miltus un mazliet ūdens. Pievieno zupai. Tūliņ pēc tam pievieno saldo krējumu, un vāra līdz pirmajam burbulim.

Turki pasniedz ar mazliet mērcītes – eļļā apceptu aso sarkano piparu pulveri.

Afiyet olsun!/Labu apetīti! :)

foto no www.yesiltopuklar.com

Posted by:

Inuta
No Stambulas līdz Antālijai. Kur tobrīd esmu, par to rakstu.

Reklāmas pauze

2 Comments

  1. Andra -  22.09.2014. - 19:37

    Izmēģināju šo recepti, bija labi, kaut gan kārtējo reizi secināju, ka dzidrās zupas tomēr garšo labāk. Bērns gan izēda 2 šķīvjus..:)

    Reply
    • Inuta -  22.09.2014. - 19:54

      Super Andrinj, berns laimigs! Tikko ierakstiju par vinogulaju lapu titenjiem, tagad vari kjerties pie tiem, kaa gan veel labaak vakaraa 3 stundas aizpildit :)))

      Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Related articles

Back to Top