2014-09-11 22.13.33

recepte: 100 lapu tītenīši (yaprak sarma)

Nieka 3.5h un yaprak sarma jeb lapu tītenīši gatavi! Bet nu visu pēc kārtas.

Vispirms tirgū, tādā lielā bundulī pamanām lapas. Paņemam `sauju` (kas, sasodīts, izrādās ap 100 lapām!). Mājās nomazgājam. Uzvāram ūdeni katlā. Ieliekam lapas. Astājam uz 10min. Tad izņemam, un sakārtojamies misijai!

??????????

Kamēr lapas mirka ūdenī, paņemam tomātu, sīpolu, pētersīli, piparmētru, ķiploku, rīsus. Patiesībā to visu x 3, jo es ik pēc 30 lapām cēlos un visu griezu atkal. Tomātu nomizo, visu sīki sagriež, pieliek sāli, piparus, ķimeņu pulveri, piparu pastu, un es vēl arī mazliet oregano, jo man viņu prasās visur.

?????????? ??????????

Tad es ņemu paplāti, jo esmu ruksis un citādi man viss birst zemē. Paplātē klāju lapu, lapā iekšā pildījumu un tad.. tad uzgūglējiet, kā to lapu aizrullēt tā, lai viss paliek smuki iekšā :)

?????????? ??????????

Pēc nieka meditatīvām 3 stundām un 3 reizes pildījuma griešanas, lapu tīteņi trīs kārtās ar olīveļļu (ā, pareizi, olīveļļa, to arī pildījuma masai jāpielej mazliet!) apakšā un mazliet augšā gatavi iet sutināties uz uguns. Pa virsū arī citroniņi smukumam.

??????????

Ūdeni tā lai līdz ar dolmām, un pa virsu šķīvi, lai viņas turas draudzīgi kopā!??????????

Kamēr viss uz plīts, laiks 30min jogai, jo ticiet man, no tās rullēšanas diez gan reāli sāk sāpēt mugura. Skolotājs Šukru jau priekšā, rādīs man sveicienu saulei.

??????????

Un ilgi gaidītais rezultāts – gatavs! Vīrs laimīgs. Es ar sevi gandarīta. Mission completed!

??????????

Labu apetīti arī jums! :)

Posted by:

Inuta
No Stambulas līdz Antālijai. Kur tobrīd esmu, par to rakstu.

Reklāmas pauze

6 Comments

  1. Inese -  23.09.2014. - 06:16

    Tā ir uzkoda vai pamatēdiens? Ēd ar rokām vai nazi un dakšu?
    man šis izskatās interesanti, es tik nesaprotu tā pielietojumu.

    Reply
    • Inuta -  23.09.2014. - 06:34

      Ja karsti – tad ar bezpiedevu jogurtu (krejumu), un ir pirmais ediens, ja auksti, tad uzspiez citrona sulu un ir uzkoda :)

      Reply
  2. Inese -  23.09.2014. - 06:19

    pagūglēju, ka var ēst ar krējumu – varbūt kaut kas attāli līdzīgs mūsu kāpostu tīteņiem?

    Reply
  3. Andra -  24.09.2014. - 19:36

    Inutiņ, tu kļūsti advancētāka – sāc jau fotoreceptes likt 😉

    Reply
    • Inuta -  24.09.2014. - 19:46

      Jaa Andrin, domaju, ka driz ieshu prom no darba, tikai gatavosu un fotografesu un posteshu to blogaa cauru dienu 😀 Sodien uzvariju rukolas zupu! :))

      Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Related articles

Back to Top