turku ēdieni pupiņu sautējums

recepte: Perfektās pupiņas mērcē

Nejauši atklāju sautētu pupiņu recepti, kas sanāk lieliski un vienkārši (un slavē arī vīramāte :) ).

Zeytinyağlı kuru fasulye (Pupiņas dārzeņu mērcē)

  • 2 glāzes balto pupiņu
  • 1 turku tējas glāze olīveļļas
  • 1 gab. burkāns
  • 2 gab. sīpols
  • 3-4 daiviņas ķiploka
  • 1 gab. sarkanā paprika
  • 1/2 karote piparu pastas
  • 2 gab. neliels tomāts
  • Sāls
  • 1 tējkarote cukurs
  • 1 tējkarote kaltēta piparmētra, 1 tējkarote oregano (raudene)
  • Pētersīļi

Mazos gabaliņos sagriež burkānu, papriku, sīpolu, ķiploku un nomizotu tomātu. Visu apcep olīveļļā, pievieno piparu pastu. Kopā ar iepriekš izmērcētām pupiņām liek katlā, pievieno sāli, cukuru un 5-6 glāzes ūdens, Sautē, kamēr pupiņas mīkstas. Pasniedzot apber ar sasmalcinātiem pētersīļiem. Pilnam vēderam jāpasniedz arī rīsi līdzās (un salāti). :)

Labu apetīti!/Afiyet olsun!

Posted by:

Inuta
No Stambulas līdz Antālijai. Kur tobrīd esmu, par to rakstu.

Reklāmas pauze

3 Comments

  1. Inese -  25.10.2014. - 16:00

    mani biedē tā glāze olīveļļas. Burkānus tiešām cep veselā glāzē olīveļļas?

    Reply
    • Inuta -  25.10.2014. - 17:06

      Paldies par vērību :)
      Nolaboju – tā ir viena turku tējas glāze, ne latvieša ūdens dzeramā glāze :)
      Īsāk sakot, eļļu pēc sajūtas!

      Reply
  2. Inese -  26.10.2014. - 09:25

    Labi, tas mani mierina un būs jāpamēģina.

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Related articles

Back to Top