turku ēdieni nūdeļu zupa

recepte: Nūdeļu-jogurta zupa ar ķiploku

SARIMSAKLI ,YOĞURTLU ERİŞTE ÇORBASI (Nūdeļu-jogurta zupa ar ķiploku)

5 glāzes ūdens
3 glāzes vistas buljona (ja tāda nav, tad kubiciņš arī derēs)
1 glāze nūdeļu (turciski:erişte)
1 ēdamkarote sviesta
sāls
pipari
2 daiviņas kiploka
1 ēdamkarote miltu
1 glāze bezpiedevu jogurta

Uzvāra ūdeni ar buljonu, pievieno sāli un mazliet piparus. Kad ūdens vārās, pievieno nūdeles un sviestu. Kamēr nūdeles vārās, sagatavo jogurtu ar sarīvētu ķiploku, miltiem. Kad nūdeles gatavas, lēnām pievieno jogurta masu. Kad pirmais burbulis, tad griež nost. Servē šķīvī, kā vienmēr, pieber mazliet kaltētas piparmētras.

Labu apetīti!/Afiyet olsun!

foto no www.gorseltarif.com

Posted by:

Inuta
No Stambulas līdz Antālijai. Kur tobrīd esmu, par to rakstu.

Reklāmas pauze

1 Comment

  1. […] Sākt laikam var ar alu- Mežpils tumšo. Tad varam pāriet pie kaut kā tikpat veselīga- čia sēklu pudiņa ar upenēm. Turpinājumā ir itāļu mandeļu cepumi un zviedru kardemona kūka. Ja gribās kādu zupīti, tad te būs- šķelto zirņu kokospiena zupa vai nūdeļu jogurta zupa ar ķiploku. […]

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Related articles

Back to Top