turku edieni kirbja zupa

recepte: Ķirbja zupa

BAL KABAĞI ÇORBASI/ Ķirbja zupa

Turki ķirbi sauc par medus kabaci :) Man garšo visa veida kabači un ķirbji, un esmu gatava ēst to zupas visādos veidos :)

Zupai nepieciešams:

1/2 kg ķirbja
1 vidējs  burkāns
200ml  saldā krējuma vai piens+ēdamkarote miltu (atkarībā no tā, cik ļoti skaitāt kalorijas)
sviests
ingvera pulveris, muskata pulveris, pipari, sāls
(ja vēlas, var pievienot arī vienu mazu-nelielu kartupeli)

Katlā iekš sviesta apcep ķirbi, burkānus, ķiploku (saspiestu vai smalki sagrieztu). Pārlej ar ūdeni un uz lēnas uguns vāra, kamēr dārzeņi mīksti. Tad pievieno vienu tējkartoti ingvera pulvera un pustējkaroti muskata, mazliet piparus un sāls. Ja izvēlamies saldo krējumu, tad pievienojam arī t0. Ja pienu – tad pienu vispirms uz pannas uzkarsē, tad maisot pievieno miltus, tad pievieno zupai. Visu sablenderē, pēc vajadzības vēl mazliet pielej karstu ūdeni un uzvāra līdz pirmaja burbulim, ja nepieciešams.

Ja vēlas un ir, var pasniegt ar rīvētu sieru :)

Labu apetīti/afiyet olsun!

foto (c) www.yemektarifleri.kim

 

Posted by:

Inuta
No Stambulas līdz Antālijai. Kur tobrīd esmu, par to rakstu.

Reklāmas pauze

1 Comment

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Related articles

Back to Top