sēņu zupa

recepte: Šampinjonu krēmzupa

KREMALI MANTAR ÇORBASI/Šampinjonu krēmzupa

400 g šampinjonu
1 gab. sīpols
2 ēdamkarotes sviesta
4 daiviņas ķiploka
pāris šķipsnas oregano (kekik)
5 glāzes vistas buljona
1/2 glāze saldā krējuma

Šampinjonus sagriež, lielākās vai mazākās šķēlītēs – gaumes jautājums. Kopā ar smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku apcep sviestā katlā, līdz no šampinjoniem izdalās sula. Pievieno vistas buljonu, sāli un piparus pēc vajadzības un vāra apmēram 20min. Visbeidzot pievieno saldo krējumu, kad gatavs, tad pārkaisa ar oregano un gatavs ēšanai. :)

Labu apetīti/afiyet olsun!

foto (c) http://www.lezzetkusagi.com/

Posted by:

Inuta
No Stambulas līdz Antālijai. Kur tobrīd esmu, par to rakstu.

Reklāmas pauze

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Related articles

Back to Top