tomātu zupa

recepte: Tomātu zupa

DOMATES ÇORBASI/ Tomātu zupa

2 ēdamkarotes sviesta
2 ēd.k. miltu
2 tomāti
4 ēd.k. tomātu pastas (NE kečupa)
1 glāze piena
4 glāzes ūdens
sāls, pipari
siers

Miltus apcep sviestā. Pievieno tomātu pastu (ja tās nav, var aizstāt ar papildus vienu vai diviem tomātiem, atkarībā no izmēra). Pievieno mizotus, smalki sagrieztus tomātus. Kad mazliet pasautēts, tad pievieno sāli, piparus, 4 glāzes ūdens. Kad tomāti mīksti, pievieno glāzi piena, uzvāra līdz pirmajam burbulim un sablenderē skaistā, viendabīgā masā.

Pasniedz ar rīvētu sieru (Tavs iecienītākais kaşar peynir Turcijā, varbūt, ka Holandes vai Krievijas Latvijā) un grauzdiņiem.

Tiem, kam patīk asums, var piebērt mazliet pul biber (asos piparus) kādā brīdī.

foto (c) http://www.hangiyemektarifi.com/

Posted by:

Inuta
No Stambulas līdz Antālijai. Kur tobrīd esmu, par to rakstu.

Reklāmas pauze

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Related articles

Back to Top