citronu siera kūka

recepte: citronu siera kūka

Kā es gatavoju siera kūku Turcijā?

2 paciņas cepumu (es pirku Ulker ražotos biskvītus, pārdod pakās pa 6)
100 g sviesta

Izkausēju sviestu un iejaucu tajā saberztus (blenderī, vai rīvētus) cepumus. Masu izklāju kūkas pamatnē (man ir borcam), uz cepampapīra, kārtīgi nospiežot, lai labi turas kopā.

Uzlieku krāsni sildīties uz 170* un 60min. Tagad man ir 10 min laika, lai tiktu galā ar siera kūkas `siera` daļu :)

1 lielā paciņa (450g) labne peynir (atkal jau Ulker, sakritība, ne reklāma)
1/2 paciņa saldā krējuma (krema) (pēdējo reizi pirku Pinar, bet neesmu manījusi īpašu atšķirību starp ražotājiem)
1/2 glāze jogurta (vai viena neliela glāze)
6 ēdamkarotes miltu

2 olas
1 glāze cukura
rīvēta citrona miziņa
1 paciņa vaniļas cukura

Olas saputoju ar cukuru, tā lai cukurs izkusis un masa gardi gaiši dzeltena, kā bērnībā, kad to varēja ēst. Pievienoju vaniļas cukuru, labne peynir, saldo krējumu, jogurtu, miltus un citrona miziņu, un visu uzmanīgi saputoju, Ja neuzmanīgi, tad būs viss notašķīts. :)

Masu izleju uz cepumu masas, un lieku cepties cepeškrāsnī uz 50min.

Citrona mērcei izpiežu citrona sulu no 2 citroniem, kopā ar cukuru uzsildu, mazliet ūdens, un kartupeļu cieti (patates nišastasi turciski). Cieti pirms tam turku tējas glāzē (apmēram tējkaroti ar kaudzi) sajaucu ar aukstu ūdeni, lai neiet kunkuļos. Uzsildu to visu, mazliet padzesēju un, kad kūka gatava, to pārleju.

Afiyet olsun!

p.s. priecāšos, ja padalīsies arī ar savu siera kūkas receptēm! :)

Foto no www.valonia.com.tr 

 

 

Posted by:

Inuta
No Stambulas līdz Antālijai. Kur tobrīd esmu, par to rakstu.

Reklāmas pauze

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Related articles

Back to Top