zeytinyağlı-pırasa

recepte: Puravu sautējums

Atzīstos, ka līdz pat 2016. gadam nezināju, kāds izskatās puravs. Mans priekšstats par to bija `viens no tiem veselīgajiem ēdieniem, ko ēd stilīgās zaļo blogu autores un to sekotāji`. Bet tad ciemos atbrauca vīra vecāki, mamma tirgū ierosināja nopirkt pirasa, es neko nenojauzdama piekritu, kopā pagatavojām un pēcāk paskatījos google translate, ko tad esmu ēdusi. Un še ku re ku, mana pirmā satikšanās ar puravu!

 

Zeytinyağlı pırasa yemeği/Puravu sautējums

2 personām:

4 kāti purava
2 vidēji burkāni
neliela sauja rīsu (2 ēdamkarotes ar kaudzīti)
1 sīpols
1 ēdamkarote piparu/paprikas pastas (tiem, kas iepriecējušies Mersiniešos, bez biber salčas nu NEKĀDI)
olīveļļa
1 glāze ūdens

Puravam noņemu virsējo kārtu un sagriežu 2 cm garos gabaliņos līdz zaļajai daļai. Burkānus griežu tikpat garās šķēlēs un vēl 4 daļās gareniski – lai ātrāk izsūt. Puravu un burkānu proporcijai jābūt apmēram 2/3 puravu un 1/3 burkānu, ja būs par daudz burkānu, var sanākt pārāk salda garša.

Vispirms dziļā pannā, olīveļļā pasautēju sīpolus ar burkāniem, pievienojot piparu pastu. Tad pievienoju puravus, samaisu, pārleju ar vienu nelielu glāzi ūdens. Pievienoju sāli, piparus un samaisu. Kad puravi un burkāni šķiet gandrīz gatavi (apmēram 20min), pievienoju sauju rīsu. (Ja vēlas, var pievienot arī sauju vārītu turku zirņu, tos, kas vienmēr gatavi, sasaldēti ledusskapī gaida šādus brīžus.)

Kas svarīgi – to visu nemaisīt, tikai sautēt uz nelielas uguns, kamēr viss mīksts. Maisot tie puravi saiet putrā (pārbaudīts praksē). Ja nu akurāt šķiet, ka kaut kas deg, tad ar koka lāpstiņu tā uzmanīgi.

Tas arī viss.

Pasniedz ar rīsiem un balto jogurtu.

Labu apetīti/Afiyet olsun!

foto (c) http://resimlitarifleri.com/

Posted by:

Inuta
No Stambulas līdz Antālijai. Kur tobrīd esmu, par to rakstu.

Reklāmas pauze

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Related articles

Back to Top