zyagli-taze-ic-bakla

recepte: Bakla (cūku pupu) sautējums

Mūžu dzīvo Turcijā, mūžu atklāj, ka kaut kas ir Kaut Kas, ko es domāju, kā te nav. Šodienas atklājums – bakla, kas izrādās ir cūku pupas, vismaz garšo identiski. Skatījos internetā, ka turkiem otrs vārds bakla ir ēzeļu pupas. Nu labi. :-) Lai būtu ēzēļu.

ZEYTINYAĞLI BAKLA IÇI/ Cūku pupu sautējums olīveļļā

kādi 200-300 grami pupu (svaigi lobītas, ne kaltētas)
1 sīpols
3 daiviņas ķiploka
1 burkāns
pus citrona sula
sāls
mazliet cukurs
olīveļļa
1 glāze ūdens
dilles

Sagrieztu sīpolu, ķiploku pasautē olīveļļā – turki saka `1 turku tējas glāze`, es tik daudz nespēju lietot, liku apmēram pusi no tā. Kad sīpoli zeltaini, pievieno pusmēness daiviņās sagrieztus burkānus, mazliet pasautē, tad liek klāt pupas, pārlej ar glāzi ūdens. Kad pupas mīkstas, pievieno citrona sulu, sāli, mazliet (pustējkarote) cukura.  Pirms ēšanas pārkaisa ar dillēm.

Labu apetīti/Afiyet olsun! :)

(bilde no interneta)

Posted by:

Inuta
No Stambulas līdz Antālijai. Kur tobrīd esmu, par to rakstu.

Reklāmas pauze

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Related articles

Back to Top