recepte: Pelmenīšu zupa

Vēl kāda zupa, ko turku mamma gatavo bieži (no paštaisītiem maziem pelmenīšiem), un arī man gribējās pamēģināt. Recepte šoreiz salikta kopā no internetā pieejamām versijām, ne mammas krājumiem. Nākamajā ciemošanās reizē noskaidrošu viņas. 🙂 Šī zupa esot īpaši populāra Adanā.

YÜKSÜK ÇORBASI (Pelmenīšu zupa)

1/2 glāze mazu pelmenīšu
2 tomāti
2 ēd.k. olīveļļas
2 ēd.k. piparu pastas (biber salčasi)
2 ēd,k. kaltētas piparmētras
1 glāze vārītu turku zirņu
1 liellopu gaļas buljoniņš
sāls, pipari, raudene (kekik)

Zupas katlā uzsilda 2 nomizotus un sarīvētus tomātus, piparu pastu, eļļu, sāli. Pievieno 6-7 glāzes ūdens un buljonu. Kad ūdnes sācis vārīties, pievieno pelmenīšus. Ja vārītie zirņi ir saldēti (es parasti kādā reizē savāru vairāk un salieku saldētavā), tad tos pie vieno uzreiz pēc ūdens vārīšanās. Ja tikko vārīti, tad pašās beigās, kad pelmeņi gandrīz gatavi. Iemasai kaltēto un saberzti piparmētru un pēc 5min gatavs servēšanai.

Labu apetīti!/Afiyet olsun!

Foto no http://umutsepetim.com/

6 thoughts on “recepte: Pelmenīšu zupa

  1. Paldies par recepti, vakar izmēģināju, vīram ļoooti garšoja, bet teica, ka viņa reģionā (Giresun) tādu nevāra. Tā kā man nav piparu pastas, pieliku pie tomātiem smalki sagrieztu papriku un apceptus sīpulus. Sanāca super!

    1. Prieks dzirdet 🙂 Laikam Mersinas pusee ir populara, viramate vaara ik reizi, kad ir ciemos, vai kad ciemos aizbraucam mees.
      Vai Giresun pusee ir populara kabachu zupa? Man taa tik loti garso, bet, skiet, ka nemaz nav populara. Drizuma ieliksu recepti. Uzvariju katlu 6 cilvekiem, divata tris dienas edam, bet ka par brinumu, neparedos un gribu vel 🙂

      1. Par kabaču zupu arī neesmu dzirdējusi, vīramāte pārsvarā vāra dažāda veida pupiņu zupas (gan ar pākstīm, gan bez), lēcu zupu, jogurta zupu (ņammm), govju kuņģa zupa arī super garšīga. Gaidu recepti kabaču zupai 🙂 Ļoti gribas izmēģināt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *