recepte: Perfektās pupiņas mērcē

Nejauši atklāju sautētu pupiņu recepti, kas sanāk lieliski un vienkārši (un slavē arī vīramāte 🙂 ).

Zeytinyağlı kuru fasulye (Pupiņas dārzeņu mērcē)

  • 2 glāzes balto pupiņu
  • 1 turku tējas glāze olīveļļas
  • 1 gab. burkāns
  • 2 gab. sīpols
  • 3-4 daiviņas ķiploka
  • 1 gab. sarkanā paprika
  • 1/2 karote piparu pastas
  • 2 gab. neliels tomāts
  • Sāls
  • 1 tējkarote cukurs
  • 1 tējkarote kaltēta piparmētra, 1 tējkarote oregano (raudene)
  • Pētersīļi

Mazos gabaliņos sagriež burkānu, papriku, sīpolu, ķiploku un nomizotu tomātu. Visu apcep olīveļļā, pievieno piparu pastu. Kopā ar iepriekš izmērcētām pupiņām liek katlā, pievieno sāli, cukuru un 5-6 glāzes ūdens, Sautē, kamēr pupiņas mīkstas. Pasniedzot apber ar sasmalcinātiem pētersīļiem. Pilnam vēderam jāpasniedz arī rīsi līdzās (un salāti). 🙂

Labu apetīti!/Afiyet olsun!

3 thoughts on “recepte: Perfektās pupiņas mērcē

    1. Paldies par vērību 🙂
      Nolaboju – tā ir viena turku tējas glāze, ne latvieša ūdens dzeramā glāze 🙂
      Īsāk sakot, eļļu pēc sajūtas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *