recepte: Nūdeļu-jogurta zupa ar ķiploku

SARIMSAKLI ,YOĞURTLU ERİŞTE ÇORBASI (Nūdeļu-jogurta zupa ar ķiploku)

5 glāzes ūdens
3 glāzes vistas buljona (ja tāda nav, tad kubiciņš arī derēs)
1 glāze nūdeļu (turciski:erişte)
1 ēdamkarote sviesta
sāls
pipari
2 daiviņas kiploka
1 ēdamkarote miltu
1 glāze bezpiedevu jogurta

Uzvāra ūdeni ar buljonu, pievieno sāli un mazliet piparus. Kad ūdens vārās, pievieno nūdeles un sviestu. Kamēr nūdeles vārās, sagatavo jogurtu ar sarīvētu ķiploku, miltiem. Kad nūdeles gatavas, lēnām pievieno jogurta masu. Kad pirmais burbulis, tad griež nost. Servē šķīvī, kā vienmēr, pieber mazliet kaltētas piparmētras.

Labu apetīti!/Afiyet olsun!

foto no www.gorseltarif.com

One thought on “recepte: Nūdeļu-jogurta zupa ar ķiploku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *