recepte: Šķelto zirņu sautējums

Kad mājās nekā nav, bet ārā iet negribas, šis ir viens no ātriem un ērtiem risinājumiem vakariņām.

YEŞIL MERCIMEK YEMEĞİ (Šķelto zirņu sautējums)

1 glāze šķelto zirņu (yeşil mercimek)
1 kartupelis
2 burkāni
1 neliels sīpols
2 tomāti vai pusglāze tomātu pastas
1 ēdamkarote saļčas (piparu pasta)
sāls, pipari, kaltēts oregano
puskubiciņš gaļas buljona

Šķeltos zirņus vai nu uz nakti iemērc, un tad vāra 30min, vai kā es, kura attopas pēdējā brīdī – vāra apmēram stundu. Kaut kur ap 40-to minūti, kad tie gandrīz mīksti, pievienoju mazos kubiciņos sagrieztu karupeli un burkānu. Ūdeni skatos pēc vajadzības, lai visu laiku ir līdz ar to, kas vārās. Olīveļļā apcepu sagrieztu sīpolu, kopā ar vai nu  2 mizotiem un smalki sagrieztiem vai rīvētiem tomātiem, vai pusglāzi tomātu pastas un 1 ēdamkaroti salčas (sarkano piparu pastas). Sāls, pipari, oregano, buljona kubiciņš un sautēju uz mazas uguns, kamēr burkāni mīksti. Tam visam jāpeld mazliet savā sulā, lai nav tik sauss un grūti ēdams. 🙂

Pasniedz ar balto jogurtu vai krējumu latviešu versijā, + salāti ar citronu un olīveļļu, protams, un kāda ne-pākšaugu zupiņa.

Labu apetīti/Afiyet olsun! 🙂

foto no www.kemalpasatatlisi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *