siera kūka

Kā es gatavoju siera kūku Turcijā?

2 paciņas cepumu (es pērku Ulker ražotos biskvītus, tādi plāni. Citiem, ko mēģināju, bija pārāk specifiska garša)
100 g sviesta

Izkausēju sviestu un iejaucu tajā saberztus (blenderī, vai rīvētus) cepumus. Masu izklāju kūkas pamatnē (man ir borcam), uz cepampapīra, kārtīgi nospiežot, lai labi turas kopā.

Uzlieku krāsni sildīties uz 180* un kādām 70 min. Tagad man ir 10 min laika, lai tiktu galā ar siera kūkas `siera` daļu 🙂

2 paciņas (350g) labne peynir (manā gadījumā Kerem marka no BIM veikala, tāda balta ar gaiši zaļu paciņa)
1/2 paciņa saldā krējuma (krema) 
3 – 4 ēdamkarotes turku jogurta
5 – 6 ēdamkarotes miltu

3 olas
1 glāze cukura
mazliet rīvēta citrona miziņa
1 paciņa vaniļas cukura

Olas saputoju ar cukuru, tā lai cukurs izkusis un masa gaiši dzeltena. Pievienoju vaniļas cukuru, labne peynir, saldo krējumu, jogurtu, miltus un citrona miziņu, un visu uzmanīgi samaisu ar rokas putojamo karoti. Man patīk, ka mīkla paliek diez gan šķidra, tad siera kūka ir mīkstāka un gaisīgāka. Ja liek vairāk miltu, tad sanāk stingrāka.

Masu izleju uz cepumu masas, un lieku cepties cepeškrāsnī uz 50 – 60 min.

No 700g labnes mīkla būs diez gan daudz, tādam dziļam un garam borcam. Ja ēd pa nelielam gabaliņam tad kādas 8 – 10 porcijas tur sanāks noteikti.

Virsū neko nelieku, ja ir, tad sametu zemenes vai dzērvenes.

Bilde nav mana, tik ātri apēdu, ka aizmirstu nobildēt. Centīšos nākamreiz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *