recepte: Selerijas saknes biezzupa

Ja ir vēlme pēc atelpas no turku ēdieniem, kuros ir tomāti, ķiploki un biber salča, tad, lūk, te ir lieliska, veselīga, ātra un supervienkārša selerijas saknes biezzupa. 🙂

Kereviz çorbası/Selerijas saknes biezzupa

1 selerijas sakne
1 burkāns
1 kartupelis
1 glāze baltā jogurta (vai krējuma, es lieku süzme yoğurt)
1 ēd.k.miltu
sāls
citrons

Seleriju, burkānu, kartupeli sarīvēju un lieku vārīties kādās 5 glāzēs ūdens. Kad dārzeņi mīksti, pieberu sāli, pievienoju jogurtu, sajauktu ar karoti miltu, visu skaisti sablenderēju līdz burvīgai dzeltenai krāsai un uz mazas uzguns vēl mazliet, mazliet pavāru, līdz 1 burbulim. Pieberu sagrieztas selerijas lapas (Ja ir, tad no tā paša selerijas saknes kāta – tirgū pārdod ar visām lapām, veikalos nereti tikai sakni. Es turu saldētavā sagrieztas selerijas lapas, ko pievienot dārzeņu zupām vai vistas ēdieniem pēc vajadzības.).

Par selerijas vērtību lasi te.

Afiyet olsun/Labu apetīti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *